Monday, October 1, 2007

Üks kuu juba möödas

Eile, pühapäeval, 30. septebril sai meil täis esimene Austraaliasse saabumisest. Siisiki ei suutnud tähtpäeva ära oodata mistõttu lõime kokku juba eelmisel õhtul juba üsna koduseks muutunud Gold Costi lähedal võsas. Nädalavahetus möödus seega jälle Gold Coastil ookeanilainetes. Siinsete eesti päkkpäkkerite seltkonnaga on taaskord liitunud kaks uustulnukat - Mikk ja Jaan....Hiiumaalt. Ise arvan, et praeguse seisuga on Brisbane kõige suurem hiidlaste kogukond lõunapoolkeral.

Esimest korda sain sain jala maha ka väljaspool Queenslandi osariiki, kui laupäeva õhtuhämaruses hakkasime oma telkimiskohta liikuma. Sõitsime tubli jupi maad vales suunas ja seetõttu võin nüüd öelda et olen käinud ka New South Walesis. Teine nädalavahetuse kõrghetk oli see et nägin oma silmaga vaala. Käisime Rainbow Beachil surfilaudadega lolli mängimas ja kui välja tulime siis märkamise, et meie ujumiskohast silma järgi u 200 meetri kaugusel laamendas paar vaala - purskasid vett ja liputasid saba. Muidu maksavad siin reisid vaalade vaatamisele umbes 100 taala ringis ja pole mingit garantiid et siis ka vaalasid näed. Meie nägime täiesti muidu ja kuna olime seitmekesi siis on meil nüüd 700 taala nagu maast leitud.

Laupäeval õnnestus ka surf lõpuks ära proovida. Ootamatult selgus et olen täiesti mõtetu surfar. Laamendasin lauaga lainetes mitu vahetust, kuid selle tulemusena sain ainult punaseks hõõrutud kõhu ja katkised jalad. Kui naissurfaritele ette hakkasin jääma muutus asi ebahuvitavaks ja tulin välja. Eks teinekord proovin jälle aga praegune ametlik versioon on see, et ilma purjeta surf ongi nõme sest enamus ajast veedad laua peal aerutades. Siiani ei ole mingeid märke sellest et keegi siin windsurfiga tegeleks - tingimused samas üsna ideaalsed.....soe vesi, tuul, vaalad, haid

Hakkme vist siinse eluga juba liialt harjuma, sest midagi väga rabavat ei oskagi välja tuua. Mõmmi käib ka nüüd tööl. Kahe nädala jooksul on agenuuri kaudu juba kahes kohas käinud. Eriti suurejooneline karjäär on tal käsil dokumentide skännija positsioonil. Liisi läks tööle eelmise nädal lõpus. Käib aitab kohalikus lasteaias väikseseid vägivaldseid lapsi korralikeks kodanikeks kasvatada.

Lõpetuseks veel niipalju, et 6. oktoobril on jälle plaan Gold Coastile kimada. Sedakorda mitte ainult selleks, et noorte ilusate naissurfarite ees ennast lolliks teha. Läheme vaatame Mürka mängu. Korvpall on siin muidu täiesti ebapopulaarne ala - põhiliselt ruulivad ikka rugby, Austraalia jalgpall , ja kriket. Aga äkki ongi parem - on eestikeelne kisa saalis paremini kuulda.

Panin üles ka portsu pilte mida saab vaadata aadressil:
http://picasaweb.google.com/ingobertroos/FotodVol1

No comments: